Egyedi biztositási megoldások mindenkinek

Köszöntöm Önt kedves Látogató!

pictureTöbb éves biztosítási tapasztalattal igyekszem ügyfeleimnek a legjobb megoldást találni a mindennapi élete során.

Kahancza Ilona Magdolna

Generali Biztosító Zrt. szerződött biztosításközvetítője


Generali
A Generali Magyarországon

A magyarországi piacon működő külföldi biztosítótársaságok közül a Generali büszkélkedhet a legkorábbra visszanyúló és leggazdagabb múlttal.

A társaság 1832-ben, alapítása után egy évvel már Pesten is megkezdte működését, s neve rövid időn belül összeforrt a korrekt és szakértő biztosítás fogalmával. A Generalira Magyarországon több mint másfél évszázaddal ezelőtt az az úttörő feladat hárult, hogy a biztosítás eszméjének elfogadtatásával megteremtse a hazai biztosítási piacot. Más társaságoktól eltérően, a Generali kezdettől fogva nemcsak a tengeri és szárazföldi szállítások biztosításával foglalkozott, hanem teljes körű biztosítási védelmet kínált ügyfelei számára. Érdekesség, hogy már 1832-ben megkezdődött az életbiztosítások terjesztése is. A társaság számos közéleti kiválóságot megnyert a biztosítás ügyének, köztük a kor híres íróját, Jókai Mórt is, aki 7 éven át volt a Generali Igazgatótanácsának tagja. Különösen gyorsan fejlődött a Generali országos hálózata a XIX. század utolsó évtizedeiben, a gazdasági fellendülés idején. A II. Világháború okozta kényszerszünet után a Generali igyekezett tevékenységét Magyarországon is újra fellendíteni. Az ígéretes fejlődést azonban megszakította az államosítás, a biztosítás állami monopóliummá vált. Emiatt 1949-ben, más külföldi biztosítókkal együtt, a Generali is kénytelen volt kivonulni Magyarországról.
A politikai és gazdasági változásokat követően a Generali elsőként tért vissza Magyarországra. 1989. szeptember 12-én a magyar kormány hozzájárulását adta a Generali és az Állami Biztosító által kezdeményezett első vegyes tulajdonú biztosítótársaság, az ÁB-Generali Budapest Biztosító Rt. megalakításához. 1991. október 1-jén az EA-Generali AG megvásárolta az Állami Biztosító részesedését, s a társaság neve Generali Budapest Biztosító Rt.-re változott. A Providencia Osztrák-Magyar Biztosító Rt. 1989-ben alakult, és 1990-ben kezdte meg működését a magyar biztosítási piacon, mint az első külföldi többségi tulajdonban lévő biztosító, melynek többségi részesedését 1991-ben vásárolta meg az EA-Generali AG. A Generali konszern két magyarországi leányvállalata, a Providencia Osztrák-Magyar Biztosító Rt. és a Generali Budapest Biztosító Rt. 1999 májusában egyesült, létrehozva ezzel a biztosítási piac második legnagyobb társaságát, a Generali-Providencia Biztosító Rt.-t, mely 2007-től Generali-Providencia Biztosító Zrt., 2014. évtől pedig Generali Biztosító Zrt. néven működik.

A Generali Biztosító Zrt. alaptőkéje 4,5 milliárd Ft. 2009-ben a társaság díjelőírása meghaladta a 127,7 milliárd forintot, adózás utáni eredménye pedig 13 milliárd forintot tett ki. A Generali mind a magyarországi lakossági, mind a vállalati piacokon meghatározó tevékenységet folytat. A társaság ügyfeleinek száma megközelíti az 1,2 millió főt. A Generali Biztosító Zrt. több mint 1,6 millió szerződést kezel.